Retrogaming for everyone!

Retro Gaming Nacht 3: pics en nabeschouwing

Met 50+ bezoekers was deze retro gaming nacht ontzettend mooi en tof evenement. We hebben een paar highlights bij elkaar gezet in dit bericht. In het kort: er waren 50+ bezoekers, 40 spelcomputers, 5 beamers, 3 competities en is er zelfs een nieuw spel geprogrammeerd! Een overzicht:

Gaming Nacht Foto’s

[wunderslider_nggallery id=”13″ width=”600″]

Heb je foto’s en/of video’s gemaakt? Stuur ze naar info@awesomeretro.com

 

Nieuwe game, oud platform

Tijdens de nacht is een atari-spel geschreven door F#Ready van het Atari Preservation Project. Het spel heet TINT, wat staat voor Tint Is Not Tron. Het is speelbaar op de Atari 800XE met joysticks. Je kan een image downloaden met daarin de broncode, zodat je het zelf kan spelen. Het is geschreven in Atari Basic op een quick & dirty manier. Het werkt en is prima speelbaar. De image staat hier. Je mag het vrij verspreiden.

 

3D-geprinte Space invader voor competitie winnaars

Competities

  • Bomberman – Dreamcast (30 spelers): =Psychic=
  • Pong – Tele Sports (16 spelers): Joey
  • Pokemon Stadium 2 – N64 (16 spelers): Staartje

De winnaars hebben een zelfgemaakte 3D-geprinte Awesome Retro Space invader gekregen, samen met diverse prijzen als muismatten, oordoppen en petten.

 

Retro Gaming Nacht 4…

De meest gestelde vraag: wanneer is Retro Gaming Nacht 4??? Er is goed nieuws: de voorbereidingen voor Retro Gaming Nacht 4 zijn inmiddels begonnen. Natuurlijk hebben we ook nog een aantal andere evenementen op de agenda. Heb je zin om mee te gaan met een van deze evenementen of op een andere manier Awesome Retro meer awesome te maken? Neem dan contact op.

 

Credits

Met bijzondere dank aan TkkrLab, Tetem, Co-Creative, The OverKill festival, Gameshop Twente, AckSpace, DUH en iedereen die heeft bijgedragen aan de fantastische sfeer en de gezelligheid!

Leave a Reply

Upcoming Events

  • No events