Retrogaming for everyone!

Donatie December 2014 persbericht

PERSBERICHT

Voor onmiddellijke publicatie

 

Grote reddingsactie voor oude spelcomputers

Naar schatting liggen in Nederland enkele miljoenen oude spelcomputers op zolders en in schuurtjes weg te kwijnen. Stichting Awesome Retro, een groep liefhebbers van retro gaming, geeft de vergeten spelcomputers een tweede leven op festivals, in interactieve musea en op andere evenementen. Op de website DonatieDecember.nl roepen de vrijwilligers op om de vergeten spelcomputers te doneren.

Met de actie “#DonatieDecember” (DonatieDecember.nl) vraagt de groep liefhebbers oude spelcomputers te doneren aan dit goede doel. De donaties worden ingezet om iedereen opnieuw plezier te laten beleven aan de spelcomputers uit de hoogtijdagen van vroeger: de jaren 70, 80, en 90.

Dit is de tweede #DonatieDecember. De eerste actie in 2013 leverde dertig spelcomputers en toebehoren op. Denk aan oude Sega’s, Nintendo’s, Commodore 64’s, Playstations maar ook PC’s met spelletjes en toebehoren.

Voor 2014 is het doel zestig systemen van alle merken. “Dankzij de donaties kunnen nog meer mensen weer gamen als vroeger” aldus voorzitter Elger Jonker. “We laten mensen ervaren hoe geweldig games vroeger al waren.”

De collectie van Stichting Awesome Retro staat op grote dance-festivals zoals Mysteryland en Defqon.1. Maar ook in het Fries museum verzorgden zij een speciale opstelling met een Nintendo, was de groep vrijwilligers aanwezig op congressen van de Chaos Computer Club in Duitsland, het EMF camp in het Verenigd Koninkrijk en het Gameland evenement in Bobbejaanland, België.

Op de grootste lan-party ter wereld, DreamHack in Zweden, presenteerden ze een Commodore 64 met daarop Flappy Bird. “We voegen ook graag nieuwe dingen toe, zoals zelf gemaakte touch-controllers zodat Flappy Bird gaat vliegen wanneer de spelers elkaar aanraken. Dat biedt een hele leuke extra dimensie aan het spelen. Mensen zijn hier heel enthousiast over!”, aldus Jonker.

Wie nog een oude spelcomputer heeft staan kan deze doneren via de website DonatieDecember.nl. De mooiste donaties worden gedeeld op de Facebook pagina van Awesome Retro en de website DonatieDecember.nl

Stichting Awesome Retro is een non-profit organisatie met als missie “retrogaming voor iedereen”. Ze zamelen oude spelcomputers in en nemen deze mee naar festivals, interactieve musea, lan-parties en andere evenementen. Volwassen bezoekers halen herinneringen op aan de games uit hun jeugd terwijl kinderen kennis kunnen maken met de gaafste games van vroeger. De stichting heeft een landelijk netwerk van meer dan 50 vrijwilligers en stelt haar collectie jaarlijks aan tientallen organisaties ter beschikking.

————–

Onderstaande niet voor publicatie

 

Vrij te gebruiken afbeeldingen van retro-consoles op hoge resolutie:

http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Evan-Amos

 

Website: http://DonatieDecember.nl

Donatie-e-mail: donaties@awesomeretro.com

Logo’s: http://www.awesomeretro.com/organization/logo/

 

Contactinformatie:

Bestuur: info@awesomeretro.com

Website: http://awesomeretro.com

Facebook: http://www.facebook.com/awesomeretro

 

Postadres: Stichting Awesome Retro, Nooit Gedacht 80, 1398 EG, Muiden.

Telefoon: 06 1342 5622
Verdere contactinformatie: http://www.awesomeretro.com/contact

Upcoming Events

  • No events